Стоян Мирчев: Нинова не е бламиирана, структурите на БСП не са разделени, има различия в НС

0
367

Бламиране щеше да има, ако беше отложен прекият избор. Изборите бяха изтеглени с 2 седмици и това решение бе подкрепено от целият НС, разкрива депутатът от БСП

„Искахме да иницираме национална подписка, тъй като партиите постоянно са обвинявани, че са далеч от хората, а най-лесният начин да си сред хората и да чуеш техните мнения е да отидеш при тях. За съжаление Националният съвет на БСП бе против и реши да се внесе вот на недоверие. След подписката щеше да има вот на недоверие, но преди това щяхме да проведем разговор с гражданите.”

 

Това заяви пред БТВ народният представител от „БСП за България“ Стоян Мирчев. Той допълни, че членовете на НС, които не са подкрепили всенародната подписка, не искат откровен разговор с обществото.

 

„Кирил Добрев до преди 2-3 месеца нямаше никакви различия, изведнъж те се появиха. Не мога да си обясня на каква база са, поради една проста причина – политиките, които води БСП не са се променили, отношението към управляващите не се е променило под никаква форма. Тоест различията не са на база на политики. Освен това, Добрев е организационен секретар на партията. Ако има някакви проблеми в организацията, той е човекът, който трябва да ги потуши“, поясни Мирчев.

На въпрос как ще коментира думите на Сергей Станишев, че БСП използва извънпарламентарни прийоми, Мирчев отговори, че не приемам неговите думи.

Той припомни, че БСП е събрала много обществена енергия по време на подписката за АЕЦ Белене и това е било, когато именно Станишев е бил председател: „Явно той има два аршина, с които мери. Думите му показват, че той реагира на инат на сегашното ръководство на партията, без въобще да има интерес какво е нужно на обществото. На Националния съвет ми направи впечатление, че Станишев искаше да седне на една маса с ГЕРБ под меката форма на кръгла маса, но ситуацията, в която живеем – ежедневните доказателства как държавата е превзета от мафията ГЕРБ, как корупцията се шири навсякъде и как хората недоволстват- не виждам как да седнеш с тези хора, които разграждат държавността.”

„И г-н Гергов от началото на това Народно събрание иска колаборации с ГЕРБ, но виждаме, че това е пагубно както за държавата, така и за всички политически субекти, които се пришиват към ГЕРБ. Виждаме какво се случва с патриотите, помним в предишния парламент какво се случи с реформаторите“, припомни Мирчев. Той допълни, че според него думите на двамата не са искрени и не са в интерес на държавата.

„Не помня на Национален съвет, както и по медиите някога, Георги Гергов да е критикувал ГЕРБ, но е доста активен в критиката към решенията, които взима БСП. Преди да иска оставката на председателя на партията или на когото и да било, първо трябва да погледне, че повече от половината от партийна организация в Пловдив е събрала подписи за неговото отстраняване от партията”, каза социалистът.

Народният представител припомни, че желанието на председателя на партията винаги е било да има пряк избор, като още от началото е имало критики и опит за голям отпор на това решение: „Бламиране щеше да има, ако беше отложен прекият избор. Изборите бяха изтеглени с 2 седмици и това решение бе подкрепено от целият НС.”

„В партийните структури няма разделение. Има различие в Националният съвет. Това са едни много познати на партията и обществото личности, но това са няколко човека. Аз съм от Силистренска област. Елате в партийната организация, там разделение няма, а са стотици членове. От едната страна слагаме десетки хиляди членове на партията, сред които няма разделение, в другия случай слагаме няколко души, които не са откровени и с обществото, и със себе си”, завърши Стоян Мирчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук