Страшен екшън: Бандити стрелят и нападат с нож полицаи

0
135

На 12 януари 2022 година служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Плевен, РУ – Червен бряг, Първо РУ – Плевен и сектор „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР – Плевен са провели специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“.

В 20:30 часа на изхода на село Рупци в посока град Червен бряг са спрели 33-годишен от София, 44-годишен от село Рупци и 19-годишен от село Телиш.

При задържането столичанинът е извадил пистолет и е произвел изстрел в посока на служител на реда, съобщават от Областната дирекция на МВР – Плевен.

44-годишният му спътник е извадил нож.

При инцидента няма пострадали.

Бързата реакция на полицейските служители е неутрализирала действията на групата, отбелязват от МВР. Успели да отнемат оръжията. Пистолетът се оказал газов.

Софиянецът носил сак, в който имало 12 полиетиленови вакуумирани пакети с размери 30/30см. съдържащи съцветия, наподобяващи канабис.

При последвали процесуално-следствени действия в дома на 44-годишния в село Рупци са намерени и иззети 16 полиетиленови вакуумирани пакети с размери 30/30 см. и буркан с вместимост 800 мл, съдържащи съцветия, от растения от рода на конопа, множество стръкове от растения от рода на конопа, машинка за вакумиране и още един газов пистолет.

Общото количество на тревистата маса е над 12 кг. В хода на спецакцията е задържан 32-годишен от село Телиш, съпричастен в извършваната дейност от тримата задържани.

В имота му са открити 2 грама съцветия от рода на конопа. Мъжете са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. Предстоят експертизи на иззетите наркотици и оръжия. Уведомен е дежурен прокурор в ОП – Плевен. Образувано е досъдебно производство.

Работата по документиране на престъплението продължава разследващ полицай.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук