Страшна драма в Бургас! Момче се удави на плажа пред семейството си

0
955

Дете се удави на Централния плаж в Бургас пред очите на родителите си. Фаталният инцидент е станал вчера следобед в неохраняемата зона на ивицата близо до вълнолома. 14-годишният Теодор бил на плаж заедно с родителите си, по-малкия си брат и двете си сестри. Децата влизали няколко пъти в морето при много големи вълни. При последното им къпане се случило непоправимото. Теодор и брат му започнали да се давят.Баща им Асен Асенов, който по това време бил на брега, се хвърлил да ги спасява. Мъжът доплувал до тях и успял да измъкне по-малкия си син от зловещата хватка на вълните. Теодор обаче изчезнал пред очите му. След като измъкнал братчето навън, Асен се хвърлил отново във водата да търси Теодор. Няколко спасители от охраняемата зона на плажа видели от вишките трагедията и хукнали да помагат на бащата. Разстоянието от постовете до мястото на инцидента обаче е голямо и те не успели да стигнат навреме. Те са търсили дълго тялото на момчето, но от него няма никаква следа, пише „Монитор“.

Според спасителите коварно мъртво вълнение вероятно е завлякло детето навътре в морето. Районът до вълнолома в Бургас е най-опасното място за къпане, защото се образуват големи вълни в комбинация със силно подводно течение. Заради това и тази част на ивицата не е охраняема.

Двете сестри и братът на удавеното момче са в шок. Почерненото семейство живее в близкото бургаско село Свобода. Асенови често идвали на Централния плаж с децата си и обикновено избирали да събират тен в неохраняемата зона, където почти няма хора.

Това е първият фатален инцидент на плажа за този сезон. Спасителите предупреждават за пореден път летовниците да не влизат в морето при бурно вълнение и да избягват неохраняемите плажове. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук