Страшна мистерия витае около смъртта на осмокласничката Зорница

0
1409

Страшна мистерия витае около смъртта на осмокласничката Зорница от Втора испанска гимназия „Сесар Вайехо“, която падна от 12-ия етаж на недостроена детска болница на 4 май. Майката разказа потресена, че чантата й е изчезнала, а телефонът 3 дни е давал свободно. СДВР води разследване, първоначално се смяташе, че трагедията е станала заради селфи.

„В същия ден, в който тя падна, аз станах баба. Голямата ми дъщеря роди. Цял ден бях в родилното. Когато се прибрах, съпругът ми ми каза, че малката ни дъщеря я няма. Веднага тръгнахме да я търсим. Така стигнахме до 4-то РУП. Там ни обясниха, че е станал нещастен инцидент. Дъщеря ни е била с едно момче. Нямало е други свидетели заедно с тях. Имало е деца на долните етажи. Не е имало селфи. Това го твърди и момчето. Той твърди, че тя е вървяла назад и не е видяла шахтата. На другия ден след инцидента с мъжа ми отидохме в сградата и се качихме на високо. Едва тогава ни спря охраната“, сподели Елена.

Момчето с което е била Зори има следи от ухапвания по ръцете. Група деца са били по етажите, когато е станал инцидентът. Момче и момиче са се качили горе, когато приятелят на Зори се е развикал за помощ. Те са му помогнали да слезе, взели са неговата чанта, но нейната – не. След това от нея няма и следа.

„Нямаме никакви контакти с момчето, с което дъщеря ни е била. Никой не го познава. Не знаем какво е казал в полицията. С дъщеря ми бяхме много близки. Тя ми казваше всичко. Не ми е споделяла за това момче. Никой от нейните приятели не го познава. Нямаме представа кой е той. След смъртта на Зори някой е влизал в пощата й, говорили са и от телефона й. Искахме от СДВР да проверят компютъра й, до проследят телефона, но ни отговарят, че няма прокурорска заповед“, потресена е Елена.

Майката разказа потресена, че още не знае какво е станало. „Когато си прибрах, сякаш усетих, че нещо е станало със Зори – малката ми дъщеря. Обадих се на съпруга ми, който каза, че още не се е прибрал. Влязох в стаята й – беше празна. Изтръпнах. Уликите са в Националан следствена служба, искам истината да излезе“, разказа пред Би Ти Ви жената със сълзи в очите.

„Аз виждам как полиция, прокуратура и следствие бездействат. Трети месец не се знае нищо. Знаем само, че не са взимали наркотици и алкохол. Това сочат резултатите от съдебните експертизи. Ще ми се да кажа, че това е забавяне на разследването, а не прикриване. В България много куцат нещата, когато се случват такива нелепи инциденти с деца. Децата на България няма да ги има скоро. Институциите в България не си свършиха работата. Това беше едно много ведро, усмихнато и слънчево дете. Ако службите имат сърце, нека си свършат работата“, завърши потресената майка.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук