Страшна семейна трагедия потресе Добрич

0
3024

8 месеца дирят Руска, съпругът й я откри убита и заровена от сина им в гаража до къщата

Семейна трагедия потресе през уикенда Добрич. След осем месеца в неизвестност бе открит трупът на 53-годишната Руска Димитрова, която миналата година е била обявена за общодържавно издирване по сигнал, подаден от семейството й. Тогава в съобщението на полицията освен описание на жената се казваше, че по твърдение на близките й жената е била с психично заболяване и на моменти е проявявала агресия. Изненадващо в съботния ден съпругът на Руска алармира, че е намерил тялото на жена си в гаража.

Пред медиите директорът на областната дирекция на МВР в Добрич Веселин Колев заяви, че се касае за убийство, съобщава „Стандарт“. Той разказа, че на 26 април миналата година в полицията е подадено съобщение от съпруга, който се жалвал, че от известно време жена му я няма. Служителите на реда са я обявили за общодържавно издирване на 29 април, а малко по-късно е пуснато съобщение и до медиите в Добрич със снимка на жената и описание.

Полицията продължила работа по случая, като от проведените мероприятия стигнала до извода, че се касае за убийство и извършител е синът на Руска – 28-годишният Тодор Димитров, казва още комисар Колев. Тодор е задържан и работата по изясняването на мотивите за тежкото престъпление продължава.

Съпругът на убитата – Пенко Димитров, разказа, че сутринта влязъл в гаража, за да вземе дърва за печката, която запалил по-рано и отворил капак на канала в гаража и тогава видял тялото на жена си. Той е категоричен, че досега при влизането си в гаража, който е странична постройка до къщата не е усетил никаква неприятна миризма. Казва, че като видял трупа веднага се обадил на спешния тел. 112.

Пенко няма обяснение какво се е случило, но допълва, че два пъти съпругата му е правила опит за самоубийство, като е приемала лекарства и добавя: „Съмненията ми са, че пак се е натровила, чакаме експертизата“. Бащата не е съгласен с обвиненията срещу сина си и казва, че ще настоява за тройна експертиза, като добавя, че той самият е положил много усилия в търсенето на жена си след нейното изчезване, а полицията, която е идвала и правила оглед в къщата, в двора – нищо не е открила.

Съседи на семейството обаче казват, че макар и с психично заболяване, Руска е била много кротка и тиха жена и е имала тежък живот. Освен за семейството си убитата се грижила и възрастна съседка, която е била съвсем неподвижна. Бабата е категорична, че Руска е била много тиха и кротка въпреки заболяването си и смята.

„Като изчезна Пенко взе да разправя, че я били видели в квартал в града, в Кранево, а тя горката, нямаше пари за хляб да си купи. Като й бяха малки децата съм я виждала вечер късно как вземаше кочан царевица дето съм дала на гълъбите, за да си опече, защото мъжът й й вземаше пенсията“ – разказва възрастна съседка. Хората в махалата, където се е разиграла трагедията казват, че Пенко от години не работи и никой не помни да се е хващал на работа. Семейството имало три деца – две дъщери и Тодор. Едната от щерките се оженила за ром и занимала с него в Полша, а за другата се знаело, че е в Германия. Всички в квартала знаят, че единствено синът Тодор е ходел винаги на работа. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук