Строителен бизнесмен-рецидивист прати в кома 32-годишен в Бургас

0
209

Посред бял ден в центъра на Бургас на 27-ми ноември „реабилитираният“ Пламен Русев, който е собственик и управител на строителната компания „Ноубъл Хаус“ ООД, нанесе ужасявщи удари в гърдите на 32-годишния Иван Ангелов, който изпадна в кома и в момента се бори за живота си, предаде кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

През последните 15 години срещу Русев има множество разследвания по най-различни обвинения.

Прокурорът по делото Христо Колев призна, че той е „реабилитиран по право“. От документите на разследващите стява ясно, че част от разследванията са прекратени, защото потърпевшите са оттеглили обвиненията си.

В момента Пламен Русев е обвинен за нападение с нож. Във вторник след обяд Бургаският окръжен съд му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Прокурорът Колев отбеляза, че има категорични доказателства, че е нанесен удар с нож, чието острие е 28 сантиметра. На пострадалия 32-годишен Иван Ангелов са нанесени изключително сериозни поражения, като е засегнат неговият бял дроб, аортата на белия дроб и черния дроб, поясни прокурор Христо Колев. Според него Ангелов е жив, само и изключително, благодарение на усилията на медицинските лица и начинът, по който се е придвижил до болницата, непосредствено след удара. Иван Ангелов е загубил четири литра кръв и в момента е в кома.

Обвинението срещу Пламен Русев е за опит за убийство по член 115 във връзка с член 118 от Наказателния кодекс, за който се предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, уточни прокурор Христо Колев.

В същото време има разследване и срещу други две лица за които, трябва да се изясни каква е тяхната съпричастност към тежкото престъплание. С оглед на продължаващото разследване прокурор Колев се въздържа от коментар дали и те също са криминално проявени. Какъв е мотивът за извършеното посегателство с нож върху 32-годишния мъж също е въпрос, който ще се изяснява впоследствие, тъй като самият пострадал все още е в кома, не може да бъде разпитан и да се чуе и неговата версия.

От обвинението потвърдиха, че Русев има участие в няколко фирми, които се занимават със строителство. Една от тях е компанията „Ноубъл Хаус“ ООД, която в последния период от време е разраснала стрителната си дейност в София и строи в почти всички столични квартали. От обвинението подчертаха, че проверката се отнася и за всички свързани фирми с лицата Пламен Русев и Ж.Л.Желев, който също е разследван от полицията и прокуратурата още през септември 2009 година.

В официалната информация на полицията в Бургас се казва, че 32-годишният Иван Ангелов е бил нападнат и намушкан в гърдите в центъра на града, в района на Новата поща, около 11 часа на 27 ноември 2022 г. Ангелов бе откаран в Университетската болница в морския град, където му беше извършена спешна операция. Свидетели на нападението тогава разказаха, че мъжете са имали и бухалки и са гонили пострадалия, преди да се стигне до намушкването, а живеещите в центъра на Бургас са шокирани от бруталното нападение посред бял ден. /БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук