Стряскащи предсказания на Ванга в световната преса (Видео)

0
1622

Броени дни преди новата година три континента осъмнаха със стряскащ прочит на Ванга – че от 2016 г. Европа вече няма да е същата, ще бъде завладяна от мюсюлманите и Рим ще стане столица на новия халифат. Препечатана от таблоиди като „Ню Йорк Поуст“ и британския „Индипендънт“, историята стана една от най-четените през изминалата седмица, посочва Нова телевизия.

Теодор Михайлов отдавна следи технологията на сензационните новини. Дали ще наричаме Ванга Нострадамус на Балканите, или петричката врачка, сигурно е едно – тя се е изразявала с описания, достойни за фантастични сценарии, в които нейните тълкуватели обаче припознават действителни лица и събития.

„Ванга е известна с това, че след смъртта си е предрекла повече неща, отколкото приживе. Дори тези неща, които още не съществуват, ще видите, че Ванга ще ги е предрекла в даден момент“, на мнение е Михайлов.

„През 2016-а мюсюлманите ще завладеят Европа“; „Към 2025-а населението на стария континент ще се стопи, а през 2043-а Европа ще е халифат със столица Рим“. Този сюжет е изведен начело на горещите статии. Авторите им са изредили и още сюжети, които обаче са останали извън фокуса на заглавията. Например, че през 2076 г. комунизмът ще се завърне или че през 2084-а природата ще се прероди. Сензацията обаче предпочита да работи със страховете на хората.

Препечатките за Ванга в Америка и Европа са от австралийски сайт. Авторката е ползвала превод от турския блог „Истанбул, Истанбул олеле“, който пък се е позовал на руския култ към Ванга още през май.

Журналистът Капка Георгиева е един от изследователите на Ванга. Според нея няма как изведнъж да пламне такъв интерес към нея.

„И моята книга започва точно с една апокалиптична картина, която Ванга предсказва, че ще се случи някъде между 2015-2020 г. Тя е свързана с трета световна война, изпускане на вирус от лаборатория. Ванга казва, че вижда хората да се влачат като охлюви. Тя вижда една група от оцелели хора, които могат отново да започнат и да развият Земята“, разказа Георгиева.

„Ванга казва, че войната ще започне от Сирия и Афганистан. Казва, че вижда терористични групи и много смърт, „здрав мъж се топи като масло“, „Земята се тресе“, „огън ще има, цял град гори“. Ванга дори е предсказала атентатите в Париж“, коментира още журналистът.

Пророчицата определя 2016-а като годината на големия конфликт между великите сили, допълни тя.

Източник: Novanews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук