Студ, сняг, мъгли и слани сковават България в четвъртък

0
60

Гответе се за типично есенно време, предупредиха синоптиците от Meteo Balkans

През нощта срещу четвъртък облачността над страната останa значителна и на места преваля слаб дъжд. Продължи да духа слаб северозападен вятър. Минималните температури останаха без промяна и бяха между 3° и 5°С. Такава е прогнозата на синоптиците от Meteo Balkans („Метео Балканс“) за четвъртък.

През деня облачността над страната ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд. Ще продължи да духа студен вятър от северозапад и температурите ще останат необичайно ниски за края на септември. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 15°С и 20°С. По-ниски над Западна и Северозападна България – до 15°С.

Времето по Черноморието

През нощта срещу четвъртък ще е предимно ясно и почти тихо. През деня облачността ще е предимно разкъсана. Следобед над северното Черноморие облачността ще се увеличи и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 18-23°, на морската вода – около 21-23°. Вълнението на морето ще е 1-3 бала.

Времето в София

През нощта срещу четвъртък облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Ще бъде тихо. Минималните температури ще се понижат и ще са близки до нулата. Не са изключени и слани.

През деня ще преобладава разкъсана облачност, но ще остане ветровито. Максималните температури ще се понижат и ще са между 13°С и 15°С. Ще продължи да духа студен вятър от северозапад.

Времето в планините става хладно, с минусови температури в сутрешните часове. През деня ще преобладава разкъсана облачност. Следобед от югозапад ще започне увеличение на облачността и до вечерта ще превали. Привечер над 1700-1800 метра дъждът ще се примесва и със сняг. Вятърът ще духа умерен от северозапад. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 7°C, на 2000 метра – около минус 2°C.

Времето на Балканите

Необичайно студено за септември ще е над Балканите. Голяма част от полуострова ще е под влияние на нахлуващ студен въздух и атмосферата ще е нестабилна. На много места ще паднат валежи, придружени от силен вятър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук