Супер скандално – Опит да отвлекат сестрата на Таки – Заплашват Боримиров!

0
3951

 

За Христофорос Никос Аманатидис, по-известен като Таки, се пише от години. МВР неколкократно го обявява за един от босовете на кокаина у нас. Говори се също, че от доста време има сериозни интереси в хазартния бизнес в Западна България. До 2003-2004 г. малцина знаеха за Таки нещо друго освен прякора му и че не е добре да му заставаш на пътя. Аманатидис грижливо криеше и лицето си от обективите.

Таки изчезна от страната в края на 2008 г. малко преди да чуе обвиненията срещу себе си. Според неофициална информация той е бил предупреден от високопоставени полицаи, че му се готви капан.

Неотдавна, медиите гръмнаха, че издирваният наркобос Христофорос Аманатидис – Таки е инвестирал чрез подставени лица над 200 милиона лева в строителство по морето и нощни клубове.

Журналистическо проучване установи, че това е ставало чрез близки приятели на сестра му Афродита, бодигарда му Радостин Бързанов-Слънцето и строителните предприемачи Веселин Стоименов и Красимир Мавров. Последните двама са съдружници на Афродита Никос Боримирова и Радо Слънцето в няколко фирми. Докато бившият му най-доверен бодигард отговаря за нощните клубове, то Мавров и Стоименов са крупни инвеститори, а голяма част от печалбите отчислявали по банкови сметки в чужбина, зад които се предполага, че стои Таки.

„Таки извади много бизнесмени с бели якички от блатото на кризата, финансираше компаниите им, които строяха жилища и хотели, купуваха дискотеки. Знам, че е много точен в тези отношения със светлия бизнес, защото самият той нямаше шанс да се занимава с предприемачество”, разказва близък до един от строителните предприемачи, които са съдружници със сестрата на Таки. По думите му точно Афродита държи ключа към изпраните пари на брат си, но следите отдавна са заличени. Така единствената мишена, която би уязвила Таки, остава именно сестра му. Наша проверка преди време установи, че в списъка на жертвите на групата за отвличания „Наглите” фигурирала и Афродита. Сестрата на Таки би била „удар в десетката” за бандата, а похищението й – краят на бизнеса и живота на Таки.

По непътвърдена информация, четирима маскирани са се опитали да отвлекат Афродита. Те нападнали и пребили шофьора и охранителя й. Нападателите били облечени като полицаи, твърдят още източници от МВР.

Няколко часа преди инцидента непознат звъннал на сестрата на Таки с предложение за бизнес среща, разказват разследващи.

Полицията работи по няколко версии относно опита за отвличане, включително и неуредени финансови отношения.

Съпругът й, бившият футболен национал Даниел Боримиров, също е замесен в бизнес връзки, които водят до Таки. Той е негов наместник в управлението на бившия висаджийски хотел „Астория” в Слънчев бряг и заведението „Сохо”.

Въпреки това обаче, в МВР средите от известно време насам, се опитва да се скрие фактът, че Боримиров много преди инцидента е бил заплашван с отвличане на съпругата му, но до последно той бил убеден, че има сериозни хора зад гърба си и това няма как да се случи, като се има предвид, че и рядко някой би се наел да се опълчи на Таки или на някой от хората в обкръжението му.

Междувременно, през годините Аманатидис опитва да легализира бизнеса си.

Опитите на Таки да „изчисти” парите си започват още през 2007 година, когато основава няколко общи фирми с Братя Галеви и пернишкия бизнесмен Феодор Феодоров – Голямата Федка. Из ъндърграунда се говори, че връзката между тях е станала с посредничеството на голям бизнесмен от хазартния и строителния бизнес в България. След започването на делата срещу Братя Галеви обаче фирмите са запорирани от комисията „Кушлев”, а плановете за печелене на обществени поръчки и мащабна търговия пропадат, когато Ангел Христов и Пламен Галев духват от България. Те обаче не са единственият вариант за легален бизнес, който Таки си е осигурил. Проверка показа, че начинанията на Веселин Стоименов и Красимир Мавров бележат ръст в последните години. Мавров е и президент на футболния отбор на Слънчев бряг, както бащата на Таки управлява ФК „Люлин”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук