СУ ограничи медийните изяви на преподаватели и студенти

0
948

Задължиха преподаватели и студенти в СУ „Св. Климент Охридски“ да искат разрешение от PR-отдела на вуза, ако искат да говорят пред медиите. Решението беше взето на академичния съвет на Алма матер.

Правилата за комуникация с медиите на територията на университета бяха предложени от зам.-ректора доц. Георги Вълчев и бяха приети след дебат. Студентският съвет обаче не е бил запознат с предложението. Преподаватели също изразиха опасенията си, че правилата ги поставят пред абсурдната ситуация да не съобщават, че са от СУ, ако искат да дадат експертно становище или лично мнение.

„Против“ гласуваха трима членове на Академичния съвет от присъстващите 41. Въздържаха се четирима. Останалите бяха „за“.

Текстовете изискват от студентите да са длъжни да уведомят ръководството на факултета си или ректорското ръководство, ако искат да организират публично събитие на територията на СУ. Вероятно до предлагането на тези правила доведе конфузната ситуация, при която ръководството на ВУЗ-а не знаеше, че студенти са поканили Слави Трифонов и организират среща с него в Университета./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук