Събарят незаконната къща, в която бе вградена улична лампа

0
1156

Законът за устройство на територията не позволява незаконно построена сграда впоследствие да бъде узаконена. Това съобщи зам.-кметът по строителство и общинска собственост в община Пловдив инж. Димитър Кацарски. Кметът на район „Северен“ Ральо Ралев припомни, че единствената опция е издаването на т.нар. „удостоверение за търпимост“, което позволява много стара сграда, която е безопасно построена, да бъде защитена от издаване на заповед за събарянето й.

Същевременно къщата, в която незаконно беше вградена улична лампа в Арман махала, малко по малко вече се събаря от собственика й. Електрическият стълб е „освободен“.

Между 20 и 30 хил. лв. излиза на данъкоплатците събарянето на триетажна незаконна ромска къща и извозването на строителния отпадък.

Друга често обсъждана тема е плащането на сметките за ток и вода в ромските махали в Пловдив. Според енергодоставчика – ЕВН, в Столипиново и другите квартали с мултиетническо население събираемостта надхвърля 90-95 процента, въпреки някои от нередностите с електрификацията в махалите

Гражданин на Пловдив предложи да се опростят процедурите и формалностите по издаване на всички разрешителни и документи, които – по думите му, в момента са 22.

През т.г. във всички мултиетнически квартали на Пловдив ще има издаване на предписания и събаряне на незаконни къщи и пристройки. Колко точно ще са те, зависи от средствата на районните кметства, заложени в бюджета за 2018 г.

/дарик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук