Съдия се прицели в стола на Фандъкова, Лалов готов за кмет

0
189

Съдията от Софийския районен съд Методи Лалов, който преди дни подаде оставката си, като я публикува в социалната мрежа Facebook,  призна, че има властови амбиции.

„Виждам, че без промяна в закона съдебната система върви към гибел. Насаждането на нихилизъм продължава. В системата има изключителни професионалисти, но техният труд няма да доведе до нищо, ако няма промяна“, мотивира оставката си Лалов, който сравни работата на честните магистрати като оран сред горящи ниви.

Решението му обаче не е дезертьорство от борбата за промяна, категоричен е юристът, който заяви, че „основната ми цел е да бъда политически активен, по всякакъв начин, за да променя конституцията и съдебната система“, борейки се отвън, защото да я промениш отвътре е невъзможно.

„Гласът на тези, които разграждат системата е по-силен“, смята Лалов, който сподели и че е станал жертва на репресия от страна на ВСС заради изявленията си.

Върху мен се струпа цялата репресивна машина – проверки от кого ли не. ВСС застана ли да каже, че съм оневинен?“, пита Лалов.

Оттук нататък Лалов „ще се издържа като адвокат и гражданите ще могат да разчитат на него“.

Той не крие и ангажираността си с проблемите на София и е готов да се впусне и в кметската надпревара, ако
бъде подкрепен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук