петък, март 29, 2024
Google search engine
дом Разследване Съдът пусна нахлулият в болницата на Митьо Очите, не се знае какво...

Съдът пусна нахлулият в болницата на Митьо Очите, не се знае какво е правил там

0
1193

Обвиненият за нахлуването в „Софиямед“ Валентин Христов излиза на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв. Това реши Софийският градски съд, който разгледа жалбата на Христов срещу решението на Софийския районен съд, с което на 7 август той бе оставен зад решетките.

Припомняме, в нощта на 5 август Валентин Христов нахлул, почерпен и бос, в столичното болнично заведение, където Митьо Очите е настанен за лечение след престрелката в Слънчев бряг.

Именно поради факта, че Димитър Желязков лежи в “Софиямед”, се появиха предположения, че всъщност Христов е отишъл, за да го търси и да се саморазправи с него. Тази теза обаче не бе потвърдена официално в съдебната зала.

Адвокатът на Христов отказа изявление пред медиите, включително не отговори на въпроса  дали клиентът му се познава с Очите и какво е правил в болницата.

Какво правихте в “Софиямед” бос и с пистолет в колата, запита съдия Вера Чочкова. “Не съм правил нищо лошо”, заяви на свой ред обвиняемият и обясни, че не е имал такива намерения.

Адвокатът му – Стефан Иванов, порица прокуратурата, тъй като са минали 10 дни, а не е изготвена балистичната експертиза на пистолета, открит в автомобила му. Съдия Иван Коев подчерта, че забележката на защитата е основателна.
Според магистратите доказателствата сочат, че Христов е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем – в колата му е намерен пистолет, вероятно представляващ огнестрелно оръжие. Няма обаче доказателства, че пистолетът представлява оръжие, годно да произвежда изстрели.

Преди нахлуването в болницата Христов сложил пистолета в чантата на любовницата си. Впоследствие обаче тя му го върнала, оставяйки го на седалката, тъй като не желаела да носи в себе си оръжие.

Валентин Христов има зад гърба си цели 8 осъждания. Последното деяние, за което има присъда, е извършено на 30 юни 2006 г., т. е. преди повече от 10 години. Според съда не се налага вземане на най-тежката мярка спрямо него. Христов е осъждан за кражба, телесни повреди и изнудвания.

Определението на съда е окончателно./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук