Съдът ще обяви решението си по делото за случая с убитото дете в Мездра до два месеца

0
50
Съдът във Враца ще се произнесе с решение по делото за случая с убитото дете в Мездра в законоустановения срок от два месеца, съобщиха от съда след заседаниет на съдебния състав.

Въззивно, наказателно, от общ характер дело № 195/22 г. бе образувано след решение на Софийския апелативен съд за възобновяване на наказателното производство по случая. Апелативните съдии отмениха решението по въззивното, наказателно, от общ характер дело № 397/21 г. по описа на Окръжния съд.

Делото бе върнато за ново разглеждане от друг състав на Врачанския съд. По случая с убитото 8-годишно момче бе осъден бащата на малолетно дете, което е произвело фаталния изстрел с оръжие, несъхранявано според изискванията и оставено без надзор, като не е съзнавало последствията и без да иска резултата от тях.

Делото пред Апелативния съд бе образувано след внесена молба от защитата на осъдения с искане да бъде изменена поставената присъда, като мъжът бъде оправдан за това, че деянието му представлява особено тежък случай.

Тогавашният съдебен състав на Окръжния съд потвърди постановената присъда от Районния съд в Мездра, която е „лишаване от свобода“ за шест години. Троен наказателен състав на Окръжен съд да де ход на делото.

Изслушани бяха пледоариите на страните. След тях съдът обяви, че ще се произнесе с решение по делото в законоустановения срок.

Припомняме, че на 20 декември съдебен състав потвърди постановената от Районен съд-Мездра присъда от шест години „лишаване от свобода“ за мъжа, който е признат за виновен, че съхранявал законно притежавано огнестрелно оръжие в нарушение на закона, което е довело до смъртта на малолетното дете.

Съдът е приел като основателно възражението на защитата на подсъдимия срещу присъденото обезщетение за смъртта на осемгодишното момче, като го е намалил наполовина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук