Съдят мъж, убил новия съпруг на бившата си жена

0
3194

Окръжната прокуратура в Бургас внесе обвинение спрямо 44-годишния Мехмед Ю. за убийството на съпруга на бившата си жена в село Снягово.

Според обвинението Юмер предумишлено е умъртвил Ереджеб Ш., нанасяйки прободна рана с нож в шията му, докато той спи в дома си. За целта подсъдимият направил план за начина, по който да извърши престъплението. Той се снабдил с нож и фенер за челото, проникнал в дома на Ереджеб – новият съпруг на бившата жена на извършителя, и го убил, докато лицето се намирало в безпомощно състояние.

Мъжът е обвинен и за това, че е проникнал противозаконна в жилището на жертвата.

Свидетел по делото е само бившата жена на подсъдимия – Айше Ш., която към момента на убийството била вкъщи с новия си съпруг – Ереджеб. От брака си с Мехмед тя имала 3 деца. От пролетта на 2016 година те вече не били заедно. След раздялата Мехмед заминал да работи във Великобритания, а Айше заживяла с Ереджеб.

Според прокуратурата Мехмед не можел да се примири с обстоятелството, че съпругата му живее с друг мъж. Ядосвал го и факта, че той работи в Англия, изпраща средства на съпругата си, а тя „отишла при друг мъж“. След като се разделили, той успял да намери телефонния номер на новия мъж на Айше и започнал да го заплашва, че ще го заколи защото е отнел жена му.

На 24 май 2017 г. подсъдимият, който два дни по-рано се завърнал в България, решил да отиде до село Снягово и да осъществи намеренията си за убийството на Ереджеб. Тогава обвиняемият закупил нож, с който решил да извърши убийството.

Мехмед знаел къде се намира къщата на двамата. Той изчакал да се стъмни. Когато стигнал до къщата на пострадалия видял, че осветлението още работи. В един часа след полунощ лампите изгаснали. Тогава Мехмед Ю. поставил фенерче – челник на главата си, но без да го включва. Влязъл през отключената входна врата в двора и започнал да се ослушва под прозорците, които били тъмни.

На площадката пред входната врата той извадил ножа. Оказало се, че входната врата била отключена. Той влязъл в дома и започнал да опипва стените, за да се ориентира.

Мъжът стигнал до една от вратите и влязъл в стаята, където спели двете му по-големи деца. Той постоял известно време и излязъл. След това влязъл в първата стая в ляво по коридора, където спели жертвата и бившата му съпруга.

В стаята било и деветмесечното им бебе.

Мехмед Ю. разпознал по силуетите бившата си съпруга, която спяла от дясната страна на леглото. Тя била бременна в осмия месец, което не му било известно. От лявата страна на леглото спял Ереджеб.

Тогава Мехмед съблякъл коженото си яке и го пуснал на земята, за да не издава шум. След това се приближил към спящия Ереджеб и му нанесъл удар с ножа в областта на шията от дясно.

Пострадалият се опитал инстинктивно да се защити, замахвайки с ръце, при което подсъдимият му нанесъл две порезни рани по пръстите на лявата ръка.

В продължение на седем дни Мехмед се укривал в гората и землищата на селата Снягово, Дъскотна, Руен и Рудина. Той е заловен на 31 май миналата година в село Рудина.

Делото срещу подсъдимия ще се гледа утре, 3 май.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук