Съединените щати разполагат с технология, която може да влияе на климата

0
1367

Съединените щати разполагат с технология, която може да влияе на климата, пише украинският новинарски сайт Власти.нет, като се позовава на „Теле-Спутник“. Изданията цитират Бегар Клинър от НАСА, който казва, че САЩ са изтреляли спътници, които се използват за влияние върху климата.

Всички  космически апарати с телекомуникационно предназначения, които са били изстреляни през последните 3 месеца, носят на борда си няколко хиляди  миниатюрни спътници, разработени в лабораторите на SpaceX.

Тези устройства, са предназначени да моделират климатичните условия на Марс и да ги направят подходящи за хората.

Технологията, наречена Our New World, е способна да измени състава на въздуха, температурата и влажността му, уточнява Власти.нет.

Това обаче не е нашумялата технология  HAARP – американски военен проект, базиран в Аляска. Неговата цел е да изследва йоносферата, най-горният слой на земната атмосфера. HAARP работи заедно с учени и университети от цял свят. Съоръжението се е превърнало в популярна тема на конспиративни теории, които го свързват с неща като сезонната умора и глобалната сеизмична активност и други стихийни бедствия.

За тестване на технологията била избрана територията на Русия. Според изданието спътниците създават неутронна мрежа и могат да насочват циклони и антициклони към определени територии.

Русия обаче била готова да отговори, като разработва система за защита, наречена „Чадър“.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук