СЪЛЗА И СМЯХ! Шефката на “Гробищни паркове“: Добрата ми политика превърна горчивината на опечалените в спомен!

0
2760

Общинската „калинка” не се свени да работи в конфликт на интереси с фирмата на любовника си

Директорката на ОП „Гробищни Паркове” – Райна Божичкова се е взела толкова насериозно, че губи реална представя за човешките чувства. Иначе не би се похвалила, че „превръща горчивината на опечалените в спомен”.

Божичкова (фамилията й случайно се връзва с Божите дела, който ни отвеждат рано или късно на това място) се похвали скоро пред медиите, че благодарение на добрата си политика на управление, посетителите на Централните софийски гробища вече могат спокойно и без страх да се разхождат по алеите, които вече били почистени. Според Божикова паметниците са предпазени  от храсти и сухи дървета, имало нова настилка около административната сграда, дори пейки.

Шефката, обещаваща да изтрие горчивината на опечалените, гарантира още, че се е справила и с ордите цигани, рекетиращи близките на покойниците с различни предложения, без обаче и дума да се споменава, че мургавите ни съграждани са „агенти” на погребалните агенции, с които директор Божикова и идея си няма как да работи. Като доказателство – неотдавнашната саморазправа на собственика на една от погребалните агенции, който крещеше под прозорците й.

Саморекламата на гробищната директорка Райна Божикова, обаче, няма нищо общо с реалността. Служители на дирекцията, пожелали анонимност, споделят пред BIG5, че се извършват сериозни финансови злоупотреби под ръководството на Божикова. Публична тайна е, че шефката е в любовни отношения със собственик на фирма за погребални и каменоделски услуги, а в складовете му могат да бъдат намерени откраднатите паметници и редица други вещи, собственост на общинското предприятие.

Именно чрез фирмата на любовника си г-жа директорката е ремонтирала някои части на гробищния парк, услужливо премълчавайки, че средствата не отиват в ОП „Гробищни Паркове”, а в частната фирма.

Далаверите на любовната двойка са ставали повод и за подаване на жалби във Второ РУ на МВР, образувано е и досъдебно прозводство срещу Райна Божикова, споделят пред репортер на BIG5 запознати.

По отношение на тълпите цигани, които нахално предлагат услугите си, Божикова твърди, че се е справила. Но раздавайки им баджове с подписа си и печата на Столична община, с което на практика узаконява рекета им над опечалените.

Преди близо 2 години, когато Райна Божикова бе назначена за шеф на „Гробищни паркове”, тя започна да разчиства някои неудобни служители с най-удобния претекст, че продавали гробищни места.

Бивши служители на дирекцията споделят, че Божикова на практика е „калинка” и подставено лице, чрез която се върти сериозен частен погребален бизнес с участието на хора, които са на общинска заплата. На този фон е твърде цинично г-жа Божикова да ни обещава, че ще превърне горчивината от загубата ни в спомен.

на снимката: Райна Божичкова пред гроба на Стефан Стамболов, откъдето бе откраднат месинговият бюст

big5.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук