Съпругата на загиналия пилот разплака България с прощалните си думи към него

0
2652

Смъртта на майор Терзиев след трагичния инцидент при учение край Шабла беше потвърдена

Съпругата на загиналия пилот майор Валентин Терзиев публикува прочувствени думи във Facebook. Димитрина Попова споделя, че мечтата му е била да стане пилот. 

„Извървя целия път – от мечтата да станеш пилот, през реалността – да бъдеш такъв, до края да останеш завинаги в небето! Светъл път към небесните висини! Ще се видим отново – там горе! Обичам те! Ще ми липсваш, но някой все пак трябва да гледа децата ни!”, написа тя.

ДНК анализ установява експлозия на боеприпаси и ракети или сблъсък с водата са убили майор Терзиев

Смъртта на майор Терзиев след трагичния инцидент при учение край Шабла беше потвърдена вчера от Министерството на отбраната.

Майор Валентин Терзиев е на военна служба от август 1998 г. Завършил е Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ със специализация летец-пилот във ВВС. Целият му служебен стаж е преминал в 3-а авиационна база „Граф Игнатиево”, където последната му заемана длъжност е началник на щаб на ескадрила. Притежава класна специалност „военен пилот – първи клас“.

Пилотирал е самолети МиГ-21 и МиГ-29. През годините е награждаван многократно от министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на ВВС и командира на авиобазата.

Ексклузивни кадри от издирването на падналия МиГ-29 ВИДЕО

По-рано вчера, бе съобщено, че изтребителят МиГ-29, управляван от майор Валентин Теpзиев, който падна в Черно море по време на учения, най-вероятно cе е взривил във въздуха. Това е версията, по която работи разследването, след като бяха открити останки от самолета.

Отломките бяха намерени в морето, на 11 километра югоизточно от Шабла.

Началникът на отбраната адмирал Евтим Евтимов съобщи, че на мястото е открит и биологичен материал, на който ще бъде направено ДНК-изследване.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук