Таен запис разкри: Училищна директорка коли и беси в Банкя

0
1857

Даскали и родители потресени от наглостта на Весела Неделчева, пишат писма до МОН

Таен запис от разговор между директорката на 78-мо СУ „Христо Смирненски“ в Банкя и учителите там се чува как тя репресира подчинените си и издава немислими нареждания срещу децата и родителите. Записът е направен по време на педагогически съвет и от него се чува как Весела Неделчева заповядва всички родители на малчуганите в учебното заведение да бъдат игнорирани от преподавателите.

„Никакво внимание към родителите! Само изискване без да ги оставяме те да си казват своето мнение!“

Учителите, направили записа, се определят като репресирани. Въпреки нежеланието им да следват инструкциите на директорката са принудени да го направят. От Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система изказват своето възмущение от това, което се чува на записа.

В писмо до медиите се посочва, че за директорката Весела Неделчева са получавали множество сигнали и от учители, и от родители.

„От Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система като водеща родителска организация в страната сме длъжни да изкажем недоволството си от това, което се чува в този тайно направен запис, който бе качен от учители в Youtube. Определяме като недопустимо отношението на директора на 78-мо училище в град Банкя към родителите и учителите. Недопустимо е един директор да заповядва на учителите да не обръщат внимание на родителите. Ясно е и че за учителите това е трудно, но са длъжни да го изпълняват. При нас са постъпвали многократно сигнали за безобразното и безцеремонно лошо отношение на директора Неделчева към родители и учители, но това минава всякакви граници. През тази седмица ще сигнализираме институциите и ще очакваме реакция от тяхна страна“, пишат от неправителствената организация.

/lupa.bg/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук