Тази история ще ви разплаче! Американка спаси 8-годишно българче, което тежи само 3,5 килограма (СНИМКИ)

0
370
Седемгодишно момче от България, което тежало само 3,5 кг, се развива с изумителна бързина, след като бе осиновено от грижовна американка, съобщават македонски медии.

Детето гладувало през целия си живот, тялото му било кожа и кости, за което свидетелстват и снимките. Момченцето било покрито с косми. Въпреки усилията на служителите в сиропиталището в Бургас, момчето било на ръба на смъртта, преди да бъде осиновено.

Неговата нова майка Присила Морс от щата Тенеси видяла малкото момче на снимки, публикувани във Facebook и решила да помогне.

„Осиновихме нашето първо дете преди четири години. Когато видях снимката на Райън в сиропиталището, се сетих за брат ми, който имаше подобни нужди, и за грижите, от които се нуждаеше преди смъртта си. Помолих съпруга ми да вземем детето , просто да се грижим за него“, обясни Морс.

Тя пътувала два пъти до Бургас, за да осинови малкия Райън. И миналия месец го отвела в дома си.

За България американката казва, че „това е красива страна, но не разполагат с необходимите средства, за да се грижи за децата. Правят каквото могат. А на него му бе необходима само една тръбичка за хранене. Убиваше го гладът. Когато го видях за първи път, първото нещо, което ми мина през главата, бе, че то ще умре. Беше стряскащо, снимките не показват реалността. Беше едвам живо. Болно и гърчаво. Моят показалец беше дълъг колкото бедрената му кост“, с тези думи Присила описва състоянието на Райън, когато за първи път го видяла.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук