ТАЙНАТА на древните гърци: СУПЕР десерт от само 2 СЪСТАВКИ лекува ВСИЧКО! Само СМЕСЕТЕ…

0
1824

Рецептата за десерта, датира от преди 6000 години и се споменава в Стара Гърция и Близкия Изток. Името, под което този специалитет е известен е „Пастели“, а някои го наричат и гръцка закуска.

Този лечебен десерт наистина се споменава в Омировата „Илиада“ под името „интерион“. Става дума за вероятно най-вкусната рецепта, която сте опитвали и едновременно с това има лечебни свойства.
Смята се, че той се е давал на гръцките воини, преди да отидат в битка, за да имат енергия и сила за сериозни усилия и борба.
„Пастели“ се споменава в древните египетски писания, където го приемали жените, за да се стимулират хормоналните жлези и да засилят сексуалното удоволствие и либидото.
Известният гръцки писател и „баща“ на историята Херодот, нарече пастелите лекарство и деликатес едновременно, защото има толкова много лечебни свойства.
„Пастели“ идеално действа за регулиране на неправилната работа на сърцето, високото кръвно налягане и по-доброто кръвообращение. Той ще ви даде необходимата енергия и сила за тежка физическа работа.
Едно проучване показва, че редовната му употреба премахва хроничната умора, тревожност и депресия, но и значително повишава либидото и при мъжете и при жените.
Комбинацията има прекрасен ефект върху хроничен стрес след 3 седмици редовна употреба.
Пастелите съдържат 182 елемента, които са полезни за здравето на организма. Особено голяма е концентрация на антиоксиданти, които предотвратяват развитието на рак и други тежки заболявания.
Съставки: 300 грама тахан (смлян сусам) и 300 грама натурален пчелен мед
Забележка: В магазините за здравословни храни може да намерите готов тахан.
Таханът можете и сами да си направите, ако имате време и добър пасатор.
За добър домашен тахан са ви нужни сурови обелени семена от сусам и зехтин по желание (обикновено 2 супени лъжици зехтин на една или половин чаена лъжичка сусамово семе, в зависимост от това колко искате да бъде плътно).
Семената се запържват докато не получат златист цвят (5-10 минути, при непрекъснато разбъркване). Когато се охладят, ги поставете в блендер със зехтин и миксайте докато не получите паста с желаната гъстота.
Смесете двете съставки в керамичен съд. Маслото, което се образува на повърхността на сместта от тахана може да се излее. Интересното е, че двете съставки са течни, но когато се смесят се получава твърда маса, която може да се моделира във форма на пастели или топчета. При смесването можете да добавите и счукани сурови ядки – орехи, бадеми, фъстъци.
За да използвате пастелите от сусам и мед като лек, трябва да се взимат по 2-3 топчета дневно. /mall359.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук