Тежка катастрофа блокира с часове центъра на Видин

0
795
Джип се преобърнал и откъснал няколко дървета

Тежка катастрофа блокира с часове центъра на Видин в четвъртък вечер. На метри от сградата на видинската полиция, на най-оживената улича „Цар Симеон Велики”, джип , който е летял с над 100 см в час се е преобърнал и помлял – изтръгнал с корен три дървета и пречупил два електрически стълба.

За щастие при тежката катастрофа няма загинали , а леко са пострадали шофьорът-жена и пътуващия с нея мъж.

Инцидентът е станал вечерта в четвъртък малко преди 22 часа на метри от кръстовището на ул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Акад. Стефан Младенов“, съобщиха от полицията. 38-годишна жителка на Дунавци с инициали Н.П. с лек автомобил „Тойота Лендкрузер” с видинска регистрация се движела с несъобразена с пътните условия скорост, уточниха от полицията.

Шофьорката загубила контрол над управлението на колата и излетяла от пътното платно вляво, като се блъснала последователно в три дървета и два метални стълба за улично осветление на левия тротоар. При удара дървета били изкоренени, а стълбовете – счупени.

Водачката и пътника – 49-годишен видинчанин, са транспортирани в центъра за спешна медицинска помощ. Жената е с фрактура на ребро, а мъжът е без сериозни наранявания. След оказана медицинска помощ двамата са освободени.
На мястото на инцидента веднага пристигнали полицейски и пожарни автомобили. Шофьорката е тествана с дрегер, не е отчетено наличие на алкохол.

Цяла нощ криминалисти извършвали следствени действия. Образувано е досъдебно производство.
Екипи разчиствали няколко часа падналите дървета и клони. Движението по ул. „Цар Симеон Велик“и било отбито за няколко часа.
До късния следобед в петък машини и хора разчистваха улицата. „Като гледам, 3 дървета и стълбът са повалени. Не едно, а три дървета са повалени. Доколкото разбрах, през нощта са рязали дървета и са чистили. Автомобилът просто е хвърчал по еднопосочната улица.

Хората казват ,че на светофара автомобилът е минал на зелено, но е карал със 150 км и се е обърнал , разказваха свидетели на катастрофата.
По неофициална информация автомобилът е на собственикът на охранителната фирма „Сова” във Видин, който е пътувал в колата. След катастрофата той се е държал арогантно с дошлите на помощ полицаи и насъбрали се хора./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук