Тежка катастрофа между автобус и камион, има загинали

0
69

Единадесет души загинаха, а 19 са ранени след катастрофа днес между пътнически автобус и камион в Източен Китай, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес и Франс прес.

Пътнотранспортното произшествие е станало в ранните сутрешни часове. Камионът е преминал през мантинелата на магистрала в източната провинция Цзянсу и се е сблъскал с автобус, който пътувал в обратна посока. След сблъсъка автобусът се преобърнал.

Катастрофата довела до преобръщане на други два камиона, които се движели след автобуса и се опитали да избегнат удара, съобщи службата за контрол на автотранспорта към китайското министерство на обществената сигурност.

Пътническият автобус е пътувал между Шанхай и Цзянсу, съобщи агенция Синхуа.

Превишена скорост, опасно задминаване и лошо поддържани превозни средства, както и уморени шофьори са причина за повечето от сериозните пътни инциденти в Китай.

През 2019 г. е имало близо 248 000 пътнотранспортни произшествия с около 63 000 жертви, според националното статистическо бюро.

Китай отбелязва днес деня в памет на мъртвите. По традиция семействата ходят заедно на гробовете на починалите си близки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук