ТЕМАТА НА ДЕЙЛИ ПРЕС! Острата опозиция на Радев не е щета за ГЕРБ, атакува Горанов (ОБНОВЕНА)

Той не разкри подробности заради следствената и данъчната тайна

0
3582

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Самоцелното стоене на постовете не е полезно нито за тези, които ги заемат, нито за обществото. Това заяви в ефира на Нова телевизия финансовият министър Владислав Горанов по повод оставките на тримата министри и новите номинации.

Той даде висока оценка на тръгващите си от властта. Горанов обясни, че никой не е застрахован да му бъде поискана оставката и темата не била затворена. До 2021 г. ще има още министерски оставки, каза още той, давайки заявка за пълен управленски мандат на третия кабинет на Бойко Борисов.

ГЕРБ е колкото мислеща,толкова и дисциплинирана партия, изтъкна Владислав Горанов и изключи да има заговор срещу премиера, както вчера заподозря коалиционният партньор Волен Сидеров.

Президентът излязъл от ролята на обединител на нацията и влязъл в ролята на остра опозиция. За нас това не е щета, захапа го финансист номер едно.

В България има сива икономика, призна Горанов в коментар за акциите срещу богатите. Той не разкри подробности заради следствената и данъчната тайна. Владислав Горанов обаче вярва, че случаите с Миню Стайков и Ветко Арабаджиев ще са с дисциплиниращ ефект за тези, които искат да укриват ДДС.

От 1 януари 2019 може да се увеличат доходите на заетите в бюджетната сфера с 10%. Диференцирано ДДС е добър дебат за следващ финансов министър, отсече Владислав Горанов, попарвайки всякакви надежди в тази посока.

С тази цена на винетките нямало как да се поддържат всички пътища, коментира той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук