Темата на DAILYPRESS.bg! Николина Ангелкова: Имаме голям потенциал България да стане транзитен хъб

0
1910
© Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg / СОФИЯ – Летище София 

Имаме голям потенциал България да стане транзитен хъб. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова след официална церемония по награждаване от Асоциация на българските авиокомпании, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

„За нас е важно да има максимално много полети, които да осигуряват пряка връзка от и до дестинация България, в случая ключово е летище „София“, поясни тя и допълни, че се полагаме съвместни усилия с Министерство на транспорта.

„Много е важна пряката връзка и до нашите съседи, нямаме пряка връзка и до много от столиците в Западните Балкани. Всичко това е свързано както с икономическата логика, така и с дългосрочната визия на всяка една от авиокомпанията“, поясни Ангелкова и допълни, че са в непрекъснат диалог с тях.

„Но с обединени усилия, което пак казвам не е лесно, да успеем в дългосрочен план да осигурим устойчивост към дестинациите“, поясни тя и добави, че освен туристите, това ще привлече и инвеститори.

„Много е важно, ако успеем и се работи много в тази посока от Министерство на транспорта, а те полагат много усилия, летище „София“ да бъде превърнат в транспортен хъб, особено за пътниците от Азия, които избират да пътуват до САЩ. Имаме голям потенциал България да стане транзитен хъб“, поясни Николина Ангелкова и припомни желанието за пряка линия до САЩ, Китай, Индия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук