ТЕМАТА НА DAILYPRESS-bg.com! Фестивалът Free spirit day с кауза в подкрепа на хората със зрителни затруднения

Билети в мрежата на Eventim и в магазин-работилничка „Къщичка“ на бул. „Македония“ 10 и на място – в деня на фестивала

0
1306
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" (АРХИВ)

Фестивалът Free spirit day, който ще се проведе за първи път в София, на 29 септември във Fabrica 126 излиза с кауза в подкрепа на хората със зрителни затруднения.

Организаторът му Ника Любецкая настоява слепите граждани да имат достъп до обществени сгради, заведения, магазини, банки, транспортни средства с кучета водачи, които са техните очи. Това искане е продиктувано от факта, че на много места те не са допускани заради своето куче.

Ето защо по време на самия фестивал представители на фондация „Синергиа“, които са поканени от Любецкая ще поставят на всички желаещи кърпа на очите и ще ги карат да разпознават какво пият или какво държат в ръцете си. По този начин ще покажат на виждащите какво представлява животът без зрение. Целта на експеримента, в който каним да се включатт всички посетители на фестивала е да се даде широк обществен отзвук на този проблем и тази бариера да бъде премахната, защото си даваме ясна сметка, че тези четириноги са очите на тези хора.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Ника Любецкая: С Free spirit day 2018 отварям нова страница в живота си

Освен това те са умни, добре възпитани и съобразителни и със своето присъствие по никакъв начин не пречат на околните, нито застрашават живота им. В рамките на фестивалния ден ще бъде поставена и касичка, в която всеки желаещ ще може да дари средства, с които да подкрепи дейността на фондацията.

За фестивала Целодневният фестивал ще се проведе на 29 септември от 12 часа. Той включва хендмейд базар, провеждане на арт работилници, DJ party и представяне на новия интернационален музикален проект на Ника Любецкая. Билети

Билети в мрежата на Eventim и в магазин-работилничка „Къщичка“ на бул. „Македония“ 10 и на място – в деня на фестивала.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

FREE SPIRIT DAY за първи път в София

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук