Титаник – 20 години любим филм на всички поколения

0
1249

Суперпродукцията „Титаник„, събрала вторите най-големи приходи от прожекции в историята на световния бокс-офис, привлича съвсем ново поколение фенове на киното благодарение на прожекции във формат 3D в САЩ по повод предстоящото честване идния вторник на 20-годишнината от излизането ѝ по екраните, предаде Франс прес.

„Свързаната с „Титаник“ история е вечна“, заяви режисьорът на филма Джеймс Камерън пред фенове на киното в Лос Анджелис.

„Тя изглежда съществува извън ежедневието ни. Това е урок по морал, това е нещо очарователно“, допълни той.

Кейт Уинслет
 

Богатото младо момиче от добро семейство Роуз (Кейт Уинслет) и бедният художник Джак (Леонардо ди Каприо) са измислени персонажи, които придават допълнителни измерения на историята, свързана с презокеанския лайнер „Титаник“, който се блъска в айсберг и потъва при първото си пътуване през 1912 г.

Леонардо ди Каприо
 
Разпространен от „Парамаунт“ в САЩ и от „Туентиът сенчъри фокс“ в чужбина, филмът спечели 11 награди „Оскар“ и донесе 2,2 милиарда долара приходи от прожекции. Единствено излезлият по екраните през 2009 г. „Аватар„, заснет също от Джеймс Камерън, е събрал по-големи приходи – 2,8 милиарда долара.

Саундтракът за „Титаник“ също постигна невероятен успех – песента „My Heart Will Go On„, изпълнена от Селин Дион и отличена с награда „Оскар„, е сред най-продаваните в целия свят и е най-излъчваната досега от радиа и телевизии.

Филмът с времетраене 195 минути може да създаде впечатлението, че е дълъг колкото пътуването на кораба „Титаник“, но събра ласкави отзиви от критиката и превърна млади актьори в световни знаменитости.

/БТА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук