Това вече е прекалено! Нова промяна с винетките: От следващата година всички ще трябва да

0
1441
В края на 2012 г. регионалният министър Лиляна Павлова показва винетките за 2013 г. Тогава за последно бяха вдигнати цените, но само за камионите, тези за леки коли не са пипани от 2008 г.

Всички шофьори, чиито винетки остават валидни и за 2019-та, ще трябва да ги пререгистрират. Това предвижда законопроект, който ще бъде гласуван следващата седмица.

Трансформацията ще е необходима само за шофьорите, които ще купят винетки, валидни за период и през следващата година, съобщава БТВ.

Валентин е сред хилядите, които ще трябва да направят пререгистрация и не е съгласен. Самата държава трябва да свърши тази работа, аз си купувам винетка, лепя я и дотук, смята той.

За държавата обаче било невъзможно да създаде общ електронен регистър, тъй като за продадените от началото на годината малко над 2 милиона винетки за леки коли, не се знаело кои от тях ще са валидни и през 2019-та.

Пререгистрирането ще може да се прави през сайта на пътната агенция, мобилно приложение за смартфони или в пунктовете, където продават стикери.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук