Това ли е лабораторията, в която премиерът привиква депутати на Слави?

0
269

Че премиерът Кирил Петков действително е започнал да сондира потенциални депутати от партията на Слави Трифонов за подкрепа за т.нар. „правителство на малцинството“ след развода, който ИТН поиска от коалицията, се разбра от адаша му – варненския избраник Кирил Симеонов, по-известен като Киро Брадъра (заради участието му в едно от изданията на култовото риалити шоу – б.р.), пише сайтът lupa.bg.

Една подробност обаче смути и депутатите, и обществеността – че Петков го е поканил за рандеву не къде да е, а в „някаква лаборатория или нещо такова“. 

Брадърът не се притесни да разкрие явката 

По информация на сайтът Lupa.bg става въпрос за огромно хале с биотехнологични апарати от последно поколение в квартал „Христо Смирненски“ в София, където се произвеждат пробиотиците на премиера – с бактерия, отгледана върху цвят от кокиче.

Голямата лаборатория е мястото, откъдето министър-председателят дистрибутира „Провиотик“, заради която имаше съмнения, че е причината да поеме управлението на Българската агенция за безопасност на храните „на ръчна“, като я извади от състава на Министерството на земеделието (БАБХ е институцията, разрешаваща и контролираща пазара на хранителните добавки у нас – б.р.).

Въпросната лаборатория е собственост на фирмата „Генезис лаборатории ООД“ със седалище на ул. „Скитник“ в квартала, като декларира впечатлавящ капитал, оборот и печалби през последните години, надхвърлящи няколко милиона лева. Официално в нея работят 11 души, а собствеността е поделена между Александър Кондратенко, дъщеря му Яна, и един от шефовете на транспортна фирма за международни превози „Виготранс“.

Иначе официално „Провиотик“ се управлява от маркетингова агенция, за която сайтът Lupa.bg вече писа със собственик Владимир Жеглов (основателят на Дир.бг – б.р.).

Не е ясно защо Кирил Петков е избрал халето в периферията на центъра, вместо някоя от безбройните зали и стаи на „Дондуков“ 1, за да се среща с депутати и да ги увещава да не тикат страната към нови предсрочни избори.

Показателно обаче е, че микробиологът проф. Андрей Чорбанов (също депутат от групата на ИТН) в четвъртък намекна, че бизнесът, както политиката на премиера, бил сенчест:

„А ти, Кириле? Познаваме се от години, макар и да не можеш да се сетиш откъде. Някога, в Шератон ни представяше форма за бизнес с биопродукти, но не е сега момента да го коментирам. Нямаш идея какво смятам за начина, по който представяш и управляваш държавата…“, написа той във фейсбук профила си в епицентъра на труса в управленския съюз.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук