Това са най-големите змии, заснети на камера (ВИДЕО)

0
1739

Според учени те са наследнички на титанобоата, която стигала до 30 метра

Това е видеото с най-големите змии, които са уловени в обективите на видеокамерите. Всъщност, изследователите смятат, че тези влечуги, живеещи на Земята от милиони години, змии с гигантски размери, все още съществуват, например, в джунглите на Амазония. 

Смята се, че най-голямата змия на нашата планета е била праисторическа титанобоа, достигаща дължина от тридесет, а може би и повече метри. И въпреки, че тези гиганти отдавна са изчезнали, все още има случаи на абсолютно фантастични размери, съизмерими с тези на допотопните влечуги.

Например, преди няколко години бразилските рибари се натъкнали на огромна огромна анаконда, която плувала по реката близо до лодката им. Естествено, мъжете застреляли това чудовище, а до него самата лодка на рибарите изглеждала като играчка в сравнение с огромната змия. Най-удивителното е, че смелите рибари се опитали някак си да контактуват с фантастичната змия, без дори да си представят какво би могло да се случи. За тяхно щастие анакондата била добре нахранена и следователно „добродушна и безразлична“.

Египетски биолози са заснели нещо подобно. Снимки на гигантска змия, които те видели, показват (според оценките на специалистите), че е с дължина поне двадесет метра или дори повече. Ако такива змии се виждат от хората дори в доста населени места, тогава какво да кажем за слабо изучената джунгла на Амазонка, където, вероятно, техният прародител, титанобоата, все още живее.

Разбира се, в интернет има фалшификати, при които някои „шегаджии“ представят обикновени змии за гиганти или просто създават „страховити снимки“ с помощта на компютърни програми. Но като цяло, както казват сериозни и опитни учени, гигантски змии в света наистина се намират и все още има много такива в нашия мистериозен свят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук