Тодор Кръстев пред ДЕЙЛИ ПРЕС! Ще отнемат дете, ако нямаш пари да го гледаш

Дано не съм разбрал правилно, защото ако това е така, е уникален абсурд.

0
5054
Дом за деца лишени от родителска грижа "Асен Злтатаров" в кв. "Надежда". Който в момента е закрит, а децата от него настанени в подобни центрове като този по-долу.

Една препатила жена изнесе по телевизията потресаващ факт: Ако едно семейство се грижи за детето си, но по някакви причини няма нужните доходи за неговото отглеждане, социалните служби го отнемат. И го предоставят на приемно семейство за отглеждане, на което плащат по 750 лева на месец!

Дано не съм разбрал правилно, защото ако това е така, е уникален абсурд. Вместо да се подпомогнат биологичните родители, парите да се дават на тях и детето да расте в естествената си и нормална среда, се създава добре платена трудова заетост на приемни такива.
И още нещо. По силата на каква логика таванът на парите, които получава една майка по време на майчинството си, през втората година не могат да бъдат повече от 380 лева на месец, а на приемните родители се заплащат по 750 лева на месец. Защо?

И това се прави, когато нацията е изправена в състояние на демографска криза. И излиза, че тази криза е толерирана от държавата с тези безумия.

Тодор КРЪСТЕВ, ДЕЙЛИ ПРЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук