Ток удари дете по време на игра

0
68

10-годишно момченце е в болница, след токов удар на площадка за игра. Инцидентът е станал във великотърновското село Миндя в петък. Момченцето се допряло до ограда под напрежение след повреда в осветително тяло, монтирано над баскетболен кош.

„Около 21 часа ни се обадиха, че Христомир е бил ударен от ток. Веднага с мой приятел дойдохме на мястото”, разказа Николай Гагов – бащата на пострадалото дете.

„Една майка беше до детето и му държеше ръчичката. Останах до него, а мой приятел извади фазомер и видя, че наистина има ток по мантинелата, която е основата на баскетболния кош”, каза още той.

„В момента състоянието на детето е добро. Има изгаряния по ръцете, по гърдите и по краката. Днес ще го изпишат от болницата”, допълни бащата на пострадалото дете.

„Съжалявам за случилото се. Извинявам се и на родители и на близките на детето”, заяви кметът на село Миндя Иван Иванов.

„Аз съм кмет и кметски наместник, в зависимост от закона, от 2003 г. Кошът съм го заварил още оттогава. Единствено сме подменяли елементи и сме го боядисвали преди години. Няма документи за поставянето му”, посочи той. И допълни: „Смятам, че след като има такъв инцидент, нещата не са според изискванията”.Vesti.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук