ТОП СКАНДАЛ! ЗАМЕСВАТ БЧК В ТРАФИК НА КОКАИН!

0
662

В последния доклад на Европол се казва, че България е един от основните входове за кокаина от Латинска Америка в Европейския съюз. На Балканите в момента България изпълнява ролята на транзитен пункт за морски пратки кокаин от Латинска Америка.
Наши източници разкриха, че при мащабно разследване за разбиване на мрежа за трафик на кокаин, името на Българският червен кръст е замесено като вероятен канал за разпространение.

Предполага се, че в разпределението на пратките на хуманитарните помощи за социално слаби в страната и чужбина се крие схема за изнасяне на кокаина от страната ни, който впоследствие се продавал на европейския пазар. Запознати с дейността на БЧК твърдят, че подобни обвинения не са безпочвени, тъй като в България липсва прозрачност на работата на Червения кръст. Неслучайно преди години имаше случаи на злоупотреби с хуманитарни помощи от длъжностни лица на високи постове в организацията.

Зачестиха и хуманитарните пратки за страни, изпаднали в бедствено положение след природни бедствия, което улеснява разпространението на наркотика, смятат служители. От централата на БЧК отказа категорично коментар по темата и я нарекоха абсурдна!

„За съжаление България не е единствената, която има проблеми с трафика на наркотици и организираната престъпност. Това е проблем в голяма част от Европа, във всяка страна“, коментира още директорът на Европол Роб Уейнрайт, който обеща разследванията да продължат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук