Топ ченге спасило Стефан Шарлопов от отвличане

0
1357

Милионерът Стефан Шарлопов днес можеше да не е измежду живите, ако не беше осуетен опит за отвличането му. Срещу един от най-крупните бизнесмени и хотелиери в България е бил обект на покушение преди няколко години.

По информация на ПИК Стефан Шарлопов, който е баща на 5 деца, е трябвало да бъде отвлечен през пролетта на 2009 г., като според непотвърдени официално от властите данни зад планирания атентат е стояла бандата на „Наглите“. По план похитителите са се целили в Шарлопов преди отвличането на собственика на фирма „Киров“ – Киро Киров. Планът обаче се проваля, след като в Областната дирекция-МВР в Благоевград постъпва сигнал за подготвяното престъпление. Не се знае каква точно е била целта на похитителите му – дали като го отвлекат за откуп или друга, по-лоша.

„Директорът на полицията ме предупреди, че съм цел за отвличане. Получили са данни за това от своя агентура. Планът е бил да ме отвлекат от Сандански“, призна милионерът, който управлява един от най-скъпите и баровски хотели в курортния град.

До онзи момент Шарлопов никога не е движел с охрана, не назначил и тогава, въпреки реалната заплахата за живота си. „За определен период от време обаче сложих охрана на децата си. Защото когато шефът на полицията ми каза за подготвяното престъпление, веднага пред очите ми изплуваха те – децата ми и жена ми. Чувството на страх е безумно, не за моя живот, а за техния. Събрах всички и на по-малките обясних с премерени думи, че трябва да са много внимателни къде движат и да служат бодигардовете, защото едни лоши хора могат да им посегнат“, продължава с шокиращия разказ шефът на приключилото преди дни риалити „Звездни стажанти“.

Хотелиерът събрал на 6 очи най-голямата си дъщеря, която е от първия му брак и настоящата си жена Боряна. Тримата започнали да планират живота на семейството извън България. „Бях готов да ги изведа, щяхме да отидем в Австрия. Тогава обаче голямата ми дъщеря ме попита: „Баща ми, такива като тебе, ако избягат, какво ще стане с България, за която си ни учил?“. Този въпрос ми беше достатъчен, за да кажа: „Оставаме“. Но в онзи момент имах само една цел пред себе си – да остраня опасността и да опазя семейството си“, признава Шарлопов./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук