Тотален шок! Пълен обрат за цяла България: Неочаквано обявиха най-новото: Слави Трифонов бие…

0
3486

Тотален шок! Пълен обрат за цяла България! Неочаквано обявиха най-новото: Слави Трифонов бие…

Телевизионният водещ Слави Трифонов бие всички, ако се кандидатира за изборите. С голямо предимство ще е и негова партия на парламентарни избори, ако се проведат сега. Това показва социологическо проучване на международната агенция TNS opinion, цитирани от „Фрог“.

Въпросната агенция се ползва с огромен рейтинг. Именно тя прави изследвания по поръчка на Европейския парламент, Европейската комисия и Световната банка. Агенция от такъв ранг за първи път провежда подобно проучване за България.

Изводите от изследването са неочаквани и дори шокиращи за политическия ни елит. Независимо, че Слави Трифонов няма партия, ако парламентарните избори бяха днес, той щеше да изпревари ГЕРБ с почти двоен резултат. Проучването е категорично: По-голяма част от запитаните – 41% – твърдят, че биха гласували за партия, начело на която е Трифонов. Останалите политически формации чувствително изостават. ГЕРБ например получават подкрепа на 25 на сто от избирателите, а БСП – на 12 на сто. След тях се нареждат останалите, като Татяна Дончева и партията й „Движение 21” е с преднина пред колегите си от „Атака” на Волен Сидеров и АБВ на Георги Първанов. На опашката се нареждат ДПС и ДОСТ с почти равен резултат от 3-4 %, който ще ги държи до последно на границата за влизане в парламента.

Високата подкрепа на тв водещия се дължи на това, че е много харесван от младата аудитория между 18 и 24 години, като 64% от тях биха дали гласа си за Трифонов. Най-малко е доверието, което печели сред хората над 55 години – 26%.

„Слави Трифонов е социологически фактор. Този факт не знам защо упорито се крие. При спонтанен въпрос излиза, че той има реални възможности да влезе в парламента”.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук