Трагедията е неописуема: Мотористът, който загина в Карловско, готвел сватба

0
1076

Георги Спасов, 30-годишният моторист, който загина в неделя в адската катастрофа край карловското село Иганово, е готвел сватба с приятелката си. Момичето е от съседното село Климент.

Наскоро двамата решили да направят важната стъпка в живота си и съобщили радостната новина на семействата и близките си. Всички били изключително щастливи. В родното село на Георги – Дъбене, не спират да плачат за без време отишлия си млад живот. „Каква стана тя, вместо на сватба, утре отиваме на погребение. Георги беше душичка, много добро момче. Господ прибира при себе си добрите“, жалят местните.

Двете сестри на жертвата трудно понасят черната вест. Потънала в мъка и скръб е и девойката, която до вчера е мечтала да се види като булка. Приятели на Георги, които в момента живеят в чужбина, са поръчали венци за погребението. То ще е днес, вторник, в 15 часа в гробищния парк на Дъбене. Очаква се да се стекат стотици, за да изпратят младия мъж в последния му път.

Както БЛИЦ съобщи, в неделя Георги се връщал с пистовия си мотор „Хонда“ от мотокрос в село Слатина. При ляв завой 79-годишен шофьор с лек автомобил „Рено“ му отнема предимството и сблъсъкът е бил неминуем. По информация на БЛИЦ Георги е карал мотора си с превишена скорост, разследващи разкриха, че на мястото на инцидента не е имало никакъв спирачен път.

При катастрофата младият мъж умира на място, малко по-късно, вероятно от инфаркт, издъхва и съпругата на шофьора, на 82 години. Запознати разказаха, че тя не е имала никакви външни наранявания. При силния сблъсък каската на моториста се чупи и парчета от нея са намерени в колата.

79-годишният водач снощи беше арестуван за 24 часа. В кръвта му не е имало алкохол. Днес той е бил освободен. Предстои да се изправи пред съда за причиняване на смърт по непредпазливост на две лица. Шофьорът и загиналата му съпруга са професори от БАН, пътували са от София, където живеят, за вилата си в карловското село Каравелово.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук