Трагедия сполетя Русия, любимият мечок на Путин се самоуби

0
2291

Тридневен траур обяви Русия след като днес стана ясно, че Миша, личната мечка на Владимир Путин е била намерена мъртва в своята луксозна клетка, която до голяма степен превъзхождала по качества 90% от жилищата на повечето руснаци. Руският президент изрази огромното си разочарование и през сълзи се сбогува с любимия си мечок.

Макар от полицията да не разкриват допълнителна информация за смъртта на Миша, вътрешни източници от разследващите разкриха, че става дума за самоубийство. Това не бил първият опит на мечока да отнеме живота си, като по- рано той прерязал вените си с нокът, пробвал да прегризе крака си и дори да разбие главата си в стената. В крайна сметка мечокът се обесил на чаршафите от чиста коприна, на които спал.

До трагичния инцидент се стигнало, след като дресьори започнали да обучават Миша да се държи като кон. Целта била руският президент да се появи на „Червения площад“ по време на парада за 9-ти май яхнал мечока, като по този начин покаже надмощието си над държавните глави, които ще гостуват. Идеята е била Путин да язди Миша гол до кръста, а мечокът мощно да реве пред трибуните, пълни с световни лидери.

След първата седмица на тренировки мечокът опитал да си пререже вените с нокът, но в отговор му били изрязани ноктите. Седмица по-късно опитал да си прегризе крака, но отново без успех. От тогава мечокът бил с намордник. Само няколко дни по- късно той започнал да блъска главата си в бетонната стена на „килията“ си, което принудило дресьорите да го държат завързан така, че да не достига до нито една от стените. Най- накрая вчера Миша успял да се обеси на копринените си чаршафи.

Според експерти Миша бил подложен на груби подигравки от мечешката общност по света. Берлинските мечки, които до този момент са били обект на подигравки на останалите видове, започнали да туитват подигравки с Миша, като го сравнявали с послушно пони. Това довело до тежка психоза в мечока и той в крайна сметка решил да отнеме живота си пред това да бъде язден от Путин.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук