Трафиканти разкриха маршрутите, по които вкарват нелегални в България

0
9005
Трафикантите избягват нелегалните пътища в района на граничните пунктове „Капъ куле“ и „Капитан Андреево“ заради засилените мерки по българо-турската граница и телените заграждения и се насочват към терени около Малко Търново. Това сочат данните на турските власти.
В последните три месеца няма задържана голяма група в района на Одрин, съобщава 24rodopi.com. Преди два дни 23-ма бежанци били задържани при опит да преминат в България край ГКПП „Дерекой“ срещу „Малко Търново“.
Сред тях имало сирийци, афганистанци, пакистанци и иранци. Задържани трафиканти признавали, че пътят между Одрин и Капитан Андреево е от най-рискованите и затова се насочвали към нелегалните пътища за Гърция или търсели начини за пробив на браздата край Малко Търново.
Освен това прокуратурата в Одрин била безмилостна и искала тежки присъди. Преди две седмица прокуратурата внесе обвинителен акт срещу двама пакистанци, които прекарвали хора в Гърция и България, като при един от случаите в Марица се удавили бежанци, с искане за 98 години затвор.
Турските медии съобщиха, че общо 4214 мигранти без документи са били задържани през последните три месеца при опит да преминат турско-гръцката граница, използвайки нелегални пътища.

Турция е на главния път на бежанците, опитващи се да влязат в Европа, особено след началото на войната в Сирия, отбелязва Анадолската агенция. Сред мигрантите, задържани през 2017 г., най-много са от Пакистан – около 15 хиляди души, следвани от тези от Афганистан – 12 хиляди. Броят на мигрантите от Сирия е бил 10 хиляди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук