Триград продължава да откъснат от света, ремонтът се бави

0
127

От края на 2021 г. проливните дъждове и снеговалежи в Триград оставиха селото откъснато от света заради пропадналия път до населеното място. Твърде бавният ремонт накара жителите да излязат на протест, който ще се проведе на 12 февруари от 12.00 часа.

Радост Караиванова споделя пред БНТ, че първоначалните идеи били да се блокира пътя чрез гражданско неподчинение, но понеже има отговор на предприети мерки от страна на държавата, демонстрацията ще бъде мирна.

„Остава едно искане, по което няма никакво движение. Свързано е с инженерно-геоложкия доклад, който е в кметството на община Девин, изготвен на 5 януари. Той сочи, че има 14 участъка, които имат опасност да рухнат във всеки един момент – 10 участъка с подпорна стена, която може да пропадне и 4 участъка с откос на пътя, които могат всеки момент да се свлече“, изясни тя.

Караивановя заяви, че жителите на Триград имат искане за цялостен ремонт на пътя Тешел-Кестен, защото той е животозастрашаващ, тъй като фундаментите, с които е направена подпорната стена, не са достатъчно добре вкопани. Водата минава под фундаментите и заради това пътят е в това състояние.

„Във всеки един момент могат да рухнат нови участъци и да бъдем в същото изходно положение. Искаме отговорните институции да се запознаят с инженерно-геоложкия доклад и да вземат необходимите мерки“, допълни Караиванова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук