Трима загинали на пътя в Деня на национален траур

0
28838

В Деня на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа край Своге, в която загинаха 16 души, до обяд днес по пътищата у нас загинаха 3 души.

Двама младежи загинаха при тежка катастрофа край село Поповица, съобщи БНТ.

Жертвите са 21-годишно момиче и 25-годишен мъж, които се придвижвали в автомобил с благоевградска регистрация. Те са загинали на място вследствие на челен удар с кола с пловдивска регистрация.

Водачът на втория автомобил е настанен в болница. Няма данни за състоянието му.

Сигналът за катастрофата е получен в 10.40 часа. Движението в участъка между селата Чешнегирово и Поповица е преустановено. Обходният маршрут е Болярци-Асеновград-Пловдив, пишат от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).
На мястото на инцидента с пристигнали екипи на „Пътна полиция“, които регулират движението.

Към 13.30 часа движението в района е възстановено.

Възрастен мъж почина, след като беше блъснат от автобус в Русе, съобщиха от МВР.

Инцидентът станал рано тази сутрин преди изхода на Русе в посока Варна. Мъжът е ударен, докато пресичал пътното платно. Той е починал на път за болницата.

На мястото, където загиналият пресичал нямало пешеходна пътека. В близост обаче имало автобусна спирка, което принуждава живеещите и работещите в района да пресичат натовареното шосе неправомерно всеки ден, за да стигнат до спирката.

Полицаи са извършили оглед на местопроизшествието, а движението в района е било спряно. Пътниците от автобуса са били прехвърлени в друг автобус и са продължили по маршрута си.

Ден на национален траур в памет на жертвите от катастрофата край Своге

Ден на национален траур в памет на жертвите от катастрофата край Своге

Загинаха 16 души

От пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Ловеч информираха Информационна агенция „Дейли Прес“ и за друг трагичен инцидент, при който е загинало непълнолетно момче. Случаят е от 24 август, петък.

16-годишният е загинал при инцидент между селата Торос и Пещерна. Момчето карало мотор, без да има книжка. Той се движил и с несъобразена скорост, вследствие на което излязло в ляво от пътното платно и паднало в крайпътната канавка.

Той е транспортиран до болницата в Плевен с множество наранявания и починал по-късно в здравното заведение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук