Три или четири банди се занимават с въоръжени грабежи в София

0
391

Три или четири са престъпните банди в София, подобни на тази, обрала банковия клон в Люлин. Това съобщи пред „Хоризонт“ Мирослав Данаилов от сектор „Грабежи“ в Националната полиция.

При бягството си след обира на банката нападателите са се блъснали с джипа си в камък, обясни още той. Полицията продължава да издирва сив, лъскав джип със затъмнени стъкла, с който са избягали мъжете, обрали банката. Мирослав Данаилов от Националната полиция:“Сив джип, доста лъскав, със затъмнени стъкла, паркиран на неестествено място за паркиране – на поляната.

Оттегля се през релсите и пак през тревните площи, много неестествено. Излиза на булеварда, който е много натоварен по това време. Даже предизвиква леко ПТП, но с камък, а не с друг автомобил. Четири лица влизат в обекта, има и един шофьор, който не напуска автомобила, тоест общо са петима. Действат доста спокойно и хладнокръвно, така че аз считам, че имат предишни регистрации.

Полицията подозира, че бандата, опитала да обере заложната къща в Красна поляна, вероятно е извършител на въоръжен грабеж преди време пак в София. Тя е и единствената, която работи по този начин, без подготовка разказва Мирослав Данаилов: „Бригада, която влиза и работи изключително на грабеж, без специална техника, без някаква подготовка.

Това е единствената бригада, за която в момента мислим, че действа така в София и тя със сигурност няма дълго време да работи. Докато момчетата, които са влезли в банковия клон, за тях можем да мислим, че преди това са работили по каси и по кражби и имат представа и подготовка. Те може по-дълго време да продължат да функционират. Вероятно има 3-4 такива бригади“. От МВР апелират към хората да бъдат внимателни и да подават сигнали, ако станат свидетели на съмнителни автомобили или на хора със съмнително поведение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук