Три причини да включите повече яйца в менюто си

0
1630
Eggs

Ако искате да контролирате кръвната си захар, кръвното налягане и същевременно да се борите с излишните килограми, хапвайте яйца, препоръчва британска диетоложка, цитирана от в. „Дейли експрес“.

Само две яйца на ден са достатъчни за понижаване на нивата на кръвната захар при пациенти с диабет тип 2, обяснява нутриционистката д-р Кари Ръкстън.

Редовната консумация на яйца допринася за понижаване и на повишено кръвно налягане, както и за отслабване, отбелязва специалистката.

Ако искате да контролирате кръвната си захар, кръвното налягане и същевременно да се борите с излишните килограми, хапвайте яйца

Яйцата са бедни на мазнини и въглехидрати и същевременно са богати на протеини, което ги прави отличен избор в рамките на балансирана диета за контролиране на нивата на кръвната захар, обяснява д-р Ръкстън.

Изяждането на две яйца на закуска може да е най-лесния начин за по-ефикасно отслабване
Ако искате да контролирате кръвната си захар, кръвното налягане и същевременно да се борите с излишните килограми, хапвайте яйца.

Предишни проучвания установиха, че яйцата допринасят за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания и са полезни срещу развитие на очно перде и дегенерация на макулата.

Консумацията им подобрява и чернодробните функции благодарение на макронутриента холин. Яйцата освен това съдържат и голяма част от необходимите вещества, допринасящи за понижен риск от кожен рак, припомня диетоложката.

/дарик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук