Три са проблемите, от които се оплакват инвеститорите в „Младост“, обясни главният архитект (ОБНОВЕНА)

Здравко Здравков допълни, че от страна на кмета на "Младост" е имало "изключително нежелание" да се занимава с проблемите на района и да се комуникира с администрацията на главния архитект

0
17395
Здравко Здравков

Сигналите от страна на инвеститори за неспазване на срокове от районната администрация на „Младост“ са в три посоки – необявяване на разрешение за строеж, което е издадено от главния архитект, незаверяване на планове за безопасност и планове за управление на отпадъци, както и неспазване на процедурите по обявяване на градоустройствен план. Това каза главният архитект на София Здравко Здравков в коментар по случая със задържания кмет на „Младост“ Десислава Иванчева, обвинена за вземане на подкуп в особено големи размери от строителен инвеститор, за да му бъде обявено от администрацията разрешението за строеж, съобщава БТА.

Главният архитект обясни, че имало практика в районната администрация на „Младост“ да не се обявяват разрешенията за строеж и да „седят и отлежават с месеци в кабинета на г-жа Иванчева“.

Той допълни, че след като издаде разрешение за строеж администрацията на районната община има 14-дневен срок да го обяви на заинтересованите лица.

Здравков каза още, че има поредица от забавени градоустройствени преписки, отново изпратени за обявяване, но това не се случва и тези документи седят в администрацията.

Главният архитект заяви, че има над 10 жалби от инвеститори за забавени документи, като по тези случаи е сезирана Комисията по архитектура и е изпратена справка на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Здравко Здравков допълни, че от страна на кмета на „Младост“ е имало „изключително нежелание“ да се занимава с проблемите на района и да се комуникира с администрацията на главния архитект.

„Когато поемаш заявки пред избирателите, трябва да знаеш и как да ги изпълниш“, каза той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук