Турист в Бургаско разби рекорда: Седна зад волана на Ситроена си с над 3 промила в Обзор и сгреши жестоко

Негов "колега" с Мерцедес също се озова в ареста, след като го сгащиха пиян в Несебър

0
13171

Полицаите от Бургаско отново могат да се похвалят с продуктивно дежурство по пътищата в областта. Само за 2 часа, униформените задържали двама пияндурници, седнали зад волана след сериозен запой – това продлъжава хрониката на абсурда, предаде „Флагман“.

Около 19 ч. в Обзор служители на РУП-Несебър спрели за проверка Ситроен Ксантия с добричка регистрация (ТХ). Конкретна причина нямало – палката паднала пред водача рутинно. Още смъквайки прозореца на автомобила си обаче, отвътре залъхало на алкохол. Водачът – 42-годишният добричанин Д.Ж. бил във видимо нетрезво състояние, завалял думите и едва държал главата си изправена.

Как и защо седнал зад волана в такова състояние остава мистерия.

Дрегерът отчел рекордно количество алкохол в кръвта на водача – 3.04 промила. А отвън още не се било стъмнило. Мъжът е закопчан моментално.

Само 2 часа по-късно катаджиите, по подобен начин спират за проверка Мерцедес C180, в Приморско. Полицаите веднага забелязали признаците, че мъжът – 29-годишният столичанин М.Ч., е пиян. Дрегерът отчел 1.92 промила.

По двата случая са образувани бързи полицейски производства. Добрата новина обаче е, че двамата сгащени шофьори не са от Бургас или от областта. Спипаните са туристи, дошли от вътрешността на страната на море и изглежда не са запознати с методите на полицията в Бургаско.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук