Тъпанари тъпан бият – Корнелия Нинова с изтъркана плоча от времето на БКП

0
1385

БСП удари предизборния тъпан. Така го удари, че аха да го спука още на старта на предизборната кампания. Главният тъпанджия Корнелия Нинова изпълни с патос декларацията й и придаде смисъл на единствена спасителна и възможна за България. Както навремето ни учеше БКП.

Толкова са си повярвали, че вече говорят какво ще направят в следващия парламент. А мажоритарната тояга, която дебне в ъгъла? Почти три милиона българи искат такава изборна система, за да задраскат от играта такива като Нинова. Да не виждат повече тези вечни депутати и политически йезуити, които са там за едната сладка заплата, за доходните столчета в бордовете, за служебните коли с бензин без мярка и какви ли още не облаги.

Ще направим това, ще направим онова… Ала-бала, никой вече не вярва на тези в Народното събрание. В целия памфлет на БСП имаше едно единствено вярно нещо – 7-те процента доверие към депутатите. И социалистите са в кюпа, да не се правят на луди. С Тройната коалиция, с Орешарски, със Станишев и изчезналите документи, да не си спомняме какво беше по времето на Жан Виденов.

Сега ни убеждават, че нямаме ток. Нищо че всички прозорци светят като се стъмни. Е, който повярва, че няма ток, да гласува за тъпанджиите. За тези, които отсега обещават, че ще ни спрат еврофондовете. Застраховка „Каско“, както се казва. Тарикати са, не може да им се отрече. Играят го този филм не за първи път и са на всеки километър.

Посякоха ги от Брюксел и за еврофондовете и за селското изпълнение на Корнелия Нинова със „спрените“ 1,1 млрд. евро за земеделие. Ама нищо, те си бият пропагандния тъпан. Като се затопли времето, ще го ударят и от Бузлуджа. Такива ми ти работи, партийни, важни за България. И от Луната да им кажат, че не стават, пак ще се напъват по стар комунистически обичай и ще се качат на предизборния трамвай.

А истината е толкова проста и ясна. Яли, пили и се веселили – това трябва да пише на Народното събрание. Защото това остава след пустите ни депутати.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук