Убиецът Любомир Симеонов обвини предаване по Нова телевизия в цензура!

0
1507

Убиецът на банкерката от Бургас и автор на книгата „Размисли от килията“ с издател, писателят Веселин Стаменов, с отворено писмо до медиите по повод неизлъченото с него интервю в предаването „Ничия земя“ по Нова Телевизия.

Предоставяме Ви писмото без редакторска намеса:

Здравейте, дами и господа,
Пиша това писмо по повод неизлъченото интервю, което дадох през месец септември 2017 г. за предаването Ничия земя по Нова телевизия.
След анонса за предаването, спешно се взеха мерки то да не бъде излъчено.
Задавам си въпрос (и знам, че не само аз се питам): защо интервю с убиец на регионален банков директор не се прави публично достояние и не му се дава гласност? И си отговарям: защото има кръгове от високопоставени хора в милата ни родина, на които не им се иска „да чуват“ … и правят необходимото, за да не се разчуват такива случаи в обществото. Иначе казано, няма никакъв проблем да се излъчват интервюта с хора, отнели живота на някой редови, обикновен човек. Друго е, когато интервюто е с убиец на … убийци, когато е отнет живот на човек, играещ си с живота, съдбите и мечтите на другите, нарушавайки закони, злоупотребявайки с власт и служебно положение. Тогава „не е етично“ да се дава гласност. Защото ще се чуят извършените престъпления, довели до убийството. Много по-удобно за тях е вместо убиец, той да е самоубиец. Тогава няма да има интервю с него и няма да се разбере какво го е довело до това действие.
Разбирам Ви… зависимостта е страшна, страхът мачка. Не е случайно, че сме в дъното на класацията за свобода на медиите в Европа. Но идва миг в живота на човек, когато се изправя срещу страха. Смели сме да говорим за огромната корупция, злоупотребата с власт и служебно положение без конкретика, когато не се споменават имена, институции и власти. Но дръзнем ли да посочим име или институция, машината на четирите власти изправя непробиваема стена от мълчание.
Трябва кураж! Куражът не е липса на страх, а осмисляне, че има по-важни неща от страха. Всеки ще се изправи пред страха. Жалко за тези, които ще го признаят в сетния си час! А на осмелилите се – поклон! Защото преодолелите страха се превръщат в буря, вулкан, стихия от гняв, ярост и справедливост.

Убиецът Любомир Симеонов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук