Убийство в Стара Загора

0
291

Арестувани са майка и син

Трима души са задържани за умишлено убийство и принуда в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на МВР. При специализираната полицейска операция във връзка със смъртта на 76-годишен мъж са задържани 45-годишна жена и 21-годишният й син за умишлено убийство и принуда. За принуда, в съучастие със задържаните е привлечен и 28-годишен мъж, който е племенник на задържаната жена.

Тримата са били задържани на 27 юни 2020 г. Установено е, че на 23 юни 2020 г., обвиняемите са отишли в къща в един от кварталите в гр. Стара Загора. Там живеели пострадалият 76-годишен и неговият син, който е на 52 години.

Тримата обвиняеми се скарали с тях по повод забавяне на пълномощно с разрешение за пътуване в чужбина на 10-годишно дете. Те искали да принудят мъжа да подпише документа. В спора се включил и баща му.

Обвиняемите му нанесли побой, 28-годишният племенник удрял и сина му, който получил лека телесна повреда. След инцидента не бил подаден сигнал в полицията.

След инцидента не бил подаден сигнал в полицията. Пострадалият се почувствал зле и отишъл в дома на сестра си, за да се лекува.

На 24 юни 2020 г. здравословното му състояние се влошило, близките се обадили в Спешна помощ и повикали линейка.

Той бил откаран в болницата, където е установено, че от побоя е получил хематоми на главата. Въпреки спешната лекарска намеса и претърпяна операция, мъжът е починал на 27 юни 2020 г., за което е бил подаден сигнал в полицията.

По повод събраните данни за извършено умишлено убийство, незабавно е била разпоредена Специализирана полицейска операция на територията на гр. Стара Загора. При нея е установено, че 45-годишната жена и 21-годишният й син са съпричастни към извършените престъпления. Първоначално те са били установени и задържани от органите на полицията, а след това и привлечени като обвиняеми.

Данните от разследването сочат, че обвиняемата се грижела за 10-годишния син на племенницата си, която била починала. Жената искала да замине да работи в чужбина и да вземе със себе си детето, за което й било нужно разрешение от 52-годишния мъж, който въпреки че не бил биологичен баща на детето, по закон се водел негов родител. Понеже той се забавил с пълномощното, тримата отишли в дома му, за да го принудят да подпише документа.

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Репортер: Георги Манев

nova.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук