Увеличават минималната работна заплата

0
121

Ще има увеличение на минималната работна заплата. В момента се подготвят разчетите за различните варианти за нейното увеличение. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев.

Той посочи, че е „за” доходите и минималната работна заплата да нарастват. Тя ще се повиши, но не и с 750 лв., както предлагат от КНСБ, тъй като това било твърде рязък скок. 14% е средното нарастване на минималните доходи в страната от началото на годината, посочи Донев. А ръстът на инфлацията е малко над 2%. Той припомни и, че пенсиите са се увеличили. Според него това нарастване надминава инфлацията.

„Цени от юли до края на годината са такива, каквито са определени от КЕВР. От януари предстои ново определяне на цените за електроенергия за бита, съответно и за парното. Явно ще има покачване на цените, но това, което е предвидено с енергийното подпомагане за хората, които отговарят на критериите за това да бъдат подпомогнати от държавата за този отоплителен сезон са някъде около 345 000 лица и семейства. Вдигна се и процентът, с който се подпомагат месечно тези граждани. Започна и изплащането на цялата помощ за отоплителния сезон. Всички, които са одобрени до момента – над 200 000, регулярно получават парите за енергийно подпомагане”, посочи той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук