Уговаря се кандидат-президентът? В Бургас Бойко Борисов до последно на 4 очи с Димитър Николов

0
460

Снимка: Флагман бг

Премиерът пристигна в Черноморец заедно с бургаския кмет, в джипа му не бе допуснат трети човек

Премиерът Бойко Борисов направи последен опит да склони бургаския кмет Димитър Николов да се кандидатира за президент. Това се случи днес, когато двамата откриха рибарското пристанище в Черноморец. 

Николов и Борисов пристигнаха с джипа на премиера в курортното градче. Общоизвестен факт е, че премиерът сам шофира джипа си. При досегашните му посещения в Бургас обичайната практика е с него да пътува Димитър Николов, някой от бургаските депутати на ГЕРБ, министър, или областният управител Вълчо Чолаков, който е един от най-близките до Димитър Николов в последните две години.

Този път обаче единствено компания му правеше бургаският градоначалник, което на всички присъстващи даде да се разбере, че Бойко Борисов и Димитър Николов е трябвало да проведат важен разговор на четири очи, с който министър-председателят да го склони да се впусне в битката за „Дондуков 2“. След слизането си от джипа на премиера Димитър Николов се опита да покаже, че е в обичайното си добро настроение, но си личеше, че нещо го притеснява, той изглеждаше силно загрижен.

Именно пристигането на премиера за откриването на рибарското пристанище в засили слуховете, че Димитър Николов е спряган за държавен глава.

Към 15:00 ч. най-възможният кандидат на партията е председателят на Народното събрание Цецка Цачева, за вице е спряган варненският депутат генерал Пламен Манушев. Цачева изглежда вероятният кандидат-президент не защото има по-големи шансове от Димитър Николов, а защото бургаският кмет не иска да е държавен глава. Същото е положението и с други от спряганите за поста Йорданка Фандъкова и Томислав Дончев.


Бойко Борисов паркира джипа си на пристанището в Черноморец точно в 09:00 ч., от него слязоха двамата с Димитър Николов, а охранителите на НСО ги чакаха до колата

Ако бъде издигнат, Димитър Николов със сигурност има по-голяма подкрепа, не само в партийните среди, а и в периферията на дясното политическо пространство, където безспорно е харесван политик.  Не е за подценяване и сериозната подкрепа на бургазлии за него, анализират политолози. С една силна кампания той може да спечели изборите още на първия тур.

На въпроса на годината кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за президент – Борисов сряза журналистите. Точно тогава всички погледи бяха вперени в кмета Димитър Николов, за да видят дали поне с изражение ще се издаде. Той обаче се държа хладнокръвно, а отговорът на Борисов бе, че утре в 11 ч. ще стане ясно официално коя е кандидатурата на партията.

Източник: Флагман бг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук