УЖАСНА ТРАГЕДИЯ: Българче на 16 се самоуби в САЩ – играло Син кит (ВИДЕО)

0
2342

Едно семейство твърди, че онлайн игра, наречена „Син кит“ е довела 16-годишната им дъщеря до самоубийство, пише американският сайт от щата Джорджия kron4.com. Тази игра кара участниците да отнемат собствения си живот.

Все още обаче не е съвсем сигурно дали самата игра съществува, или не, пише сайтът. „Чудесно момиче. Обичаше да прави различни физиономии, когато искаше да й позволим нещо,“ казва майката.   Семейството иска да сподели историята си, за да предпази други, но настоява да не споменават имената им. Признават само, че починалото момиче е било талантлива актриса, също така рисувала много обещаващи картини. „Картините й бяха изложени в голяма изложба в училището й,“ казва брат й. „Не мога да определя стила, абстрактно изкуство е.“ Но дори и в тях е имало подсказки за предстоящата трагедия, която нито братът, нито някой друг от близките успял да забележи навреме. Не и до деня, в който момичето отнело собствения си живот.   На някои от платната се вижда скелет на син кит, който е съвсем като този от ужасната игра. Сайтът kron4.com уточнява, че въпросната игра е стартирала от Русия преди две години и е свързана със самоубийства на тинейджъри по цял свят.

Тя дава 50 предизвикателства в рамките на 50 дни и за всяко, изпълнено от тях, трябва да има снимка за доказателство. През последния ден играещите получават поръчка да се самоубият. Момичето от, за което става дума е учело в област Болдуин, Атланта. Майката разказва: „Започнах да чета за тази игра и така събрах парчетата – как през уикендите тя ме караше да я пусна да се качи на покрива на къщата ни.  Едва след това видях нейна снимка именно от покрива ни и това е било едно от нещата, които играта искала от нея.“ Почерненото семейство е от България, но живее в САЩ от 15 години. Родителите на тинейджърката нямат никаква идея дали тя е поддържала връзка с някого извън САЩ.

„Аз съм кит. Това означава да кажеш сбогом. Със Синия кит,“ разказва брат й какво е прочел на нейни рисунки. „Това обаче беше написано на руски. Не на български,“ добавя той. И братът, и родителите, не подозирали, че момичето знае руски език. В момента тече разследване за обстоятелствата около самоубийството, а семейството на момичето от България продължава да търси подробности за това, което им се е случило с надеждата, че така ще предотвратят други подобни трагедии, завършва kron4.com. „Тя беше щастлива. И беше моята малка сестра, която ми липсва,“ казва брат й.

Ден по-рано 15-годишният Исая Гонзалес от Тексас също се самоуби заради „Син кит“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук